Motorcykelhjälm

Åååh vad jag längtar redan efter nästa års motorcykelsäsong! Vi hann knappt åka någon MC i år eftersom vi köpte en ny husbil förra året som vi heller knappt hann åka runt med. Det är så otroligt mycket vi försöker att hinna med på den korta perioden av sommar som vi har i Sverige. Men i år valde vi faktiskt att åka ut med husbilen på helgerna framför att åka MC. Vi brukar ta några dagars MC-tur när det närmar sig semester med några vänner men i år hann vi inte ens med det, vilket jag tycker är väldigt synd. Nästa säsong måste jag också försöka att hitta en ny motorcykelhjälm eftersom jag tappade min i stengolvet hemma samt att den har 10 år på nacken nu.

Byt ut din motorcykelhjälm

Det är aldrig bra att köra med en gammal motorcykelhjälm, därför bör den bytas ut med jämna mellanrum. En gammal hjälm minskar hållbarheten för varje år som går och om du dessutom som jag, tappar den i marken eller i golvet, kan sprickor uppstå som inte är synliga med som försämrar motorcykelhjälmens skyddande effekt. Det många inte vet är att också passformen försämras när din motorcykelhjälm blir äldre. Så för mig är det dags att byta våren 2023, det är inget val jag gör utan det är ett måste för att jag ska känna mig trygg.

Ny motorcykelhjälm

När du väl byter din motorcykelhjälm så ska du aldrig, jag säger det igen, aldrig köpa en begagnad motorcykelhjälm. Du vet aldrig om personen som säljer den har vurpat med hjälmen på eller kanske tappat den i marken så den fått sprickor som knappt är synbara. Var smart när det gäller köpet av motorcykelutrustning, har du inte råd att köpa dig ny utrustning, strunta i att köra motorcykel. Så enkelt är det faktiskt, säkerheten kommer alltid först. Du bör byta din motorcykelhjälm efter ungefär fem år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: mg4