Dragkrok

En dragkrok är ett mycket viktigt tillbehör till vilken bil som helst, det möjliggör både påhängsanordningar för t. ex. cykel eller annat men även förstås att man får dra kärror och husvagnar. Många bilar kommer med drag monterat från fabriken, det är förstås smidigast men många kommer utan dragkrok och då får man göra en insats. Antingen monterar man själv genom att köpa hem en dragkrok eller så lämnar man in bilen till verkstad som sköter hela jobbet åt en. Det absolut dyraste sättet, men kanske också det som ger högst kvalité och högst andrahandsvärde på bilen är att lämna in den på sin märkesverkstad och låta dem sköta det hela. Dock skulle det förvåna mig om kvalitén ligger i nivå med priset för detta alternativ skenar iväg i pris och kommer landa på en så saftig prislapp att man kanske till och med skulle överväga att köpa en annan bil som ett alternativ till att välja detta.

Att beställa på nätet och sedan montera själv är sannolikt det mest prisvärda och roligaste alternativet för den händige. Det är ju ändå kul att vara i verkstaden och meka och sedan få sträcka stolt på sig när man har ett bra slutresultat. Bilintresset är ju lika mycket eller i många fall mer än själva körandet.

Vi har tittat på ett par olika leverantörer av dragkrokar och den som verkar vara klart bäst är Dragkrokskungen som både har bra priser och hög kvalité men som också tillhandahåller videos och andra instruktioner om hur man monterar. Bra där!