MC verkstad

En motorcykel (som kallas också en MC eller hoj) är ett, en-, två- eller trehjuligt motorfordon. Motorcykeldesign varierar kraftigt för att passa en rad olika ändamål: långväga resor, pendling, cruising, sport, inklusive racing och off-road körning. Dom som kör motorcykel är ofta involverade i hobbyn som en social aktivitet som att gå med i motorcykelklubb och delta motorcykeltävlingar.

År 1894 blev Hildebrand & Wolfmüller den första serietillverkade motorcykeln, och den första att kallas en motorcykel. År 2014 är de tre största motorcykeltillverkarna globalt Honda, Yamaha (båda från Japan), och Hero MotoCorp från Indien.

I utvecklingsländerna är motorcyklar överväldigande i mängd till följd av lägre priser och bättre bränsleekonomi. Av alla motorcyklar i världen finns 58% i Asien-Stillahavsområdet och de södra och östra regionerna i Asien, exklusive Japan.

MC Verkstad

En MC verkstad är stället där man reparerar sin MC så det finns rätt många av dem. Dock så är det många som har som hobby att putsa och meka med sin MC i högre utsträckning bland de som har bil, då MC är en livsstil för väldigt många människor. I livsstilen ingår ibland att hänga i garaget och att själva fixa och göra i ordning sin MC. Det finns många mc-verkstäder i Sverige och vi kommer här rekommendera en del som är lite extra först ut är MC Team 1 verkstad från Borås. MC Team 1 drivs av kunnig personal som själva har kört MC i många, många år och som dessutom varit involverade i tävlingsverksamhet i många år på väldigt hög nivå. Så, här vet man att man får service av yttersta kvalité tillsammans med en brinnande entusiasm för MC-hobbyn.